Elke volwassene (vanaf 18 jaar) kan tennisles volgen bij KWTC.  We bieden 2 lesprogramma’s aan, namelijk Start2Tennis en In2Tennis.  Meer inhoudelijke info vind je hiernaast.  Voor jeugdspelers zijn er onze jeugdlessen.

Er worden elk jaar 3 lessenreeksen georganiseerd voor beide lesprogramma’s: Je volgt 1 uur per week les.

  • winterreeks (januari-februari): 8 weken-programma
  • voorjaarsreeks (april-juni): 8 weken-programma
  • najaarsreeks (september-oktober): 5 weken-programma

We starten met de voorjaarsreeks 2021 na de Paasvakantie. Het 8 wekenprogramma bestaat uit:

  • 6 weken tennisles (1 uur les per week op een vast moment)
  • 2 weken begeleide speelmomenten (1 uur begeleid oefenen op een vast moment)
  • afsluitende clubavond voor de volledige groep

De prijs om deel te nemen aan deze reeks bedraagt 75 euro.

Het inschrijven voor deze lessenreeks is momenteel nog niet mogelijk.

Elk KWTC-lid kan ook privéles volgen bij een van onze gediplomeerde KWTC-trainers. Je mag dit uiteraard ook zelf per groepje organiseren in samenspraak met een trainer.

Heb je nog vragen of wil je ons contacteren hierover, kan dit het makkelijkst via ons CONTACT-formulier. Onze volwassenencoördinator Joerie krijgt hiervan dan automatisch een e-mail en zal je daarna persoonlijk contacteren.

Tennis, wij helpen je op weg!

Start2Tennis

Het start2tennis-programma is een pakket dat we aanbieden aan volwassenen vanaf 18 jaar die geen of weinig tenniservaring hebben, maar zich aan onze mooie sport willen wagen. Onder begeleiding van een ervaren en gediplomeerd tennisleraar leert u in groepjes van 3 tot 4 spelers de basisprincipes van de tennissport. Voor de motivatie, sportieve kledij en tennisschoenen zorg je zelf. Wij zorgen voor de rest.

Start2tennis statuut – Ben je een absolute leek op vlak van tennis of ben je 5 jaar of langer niet meer actief en heb je nog slechts maximum 5 punten volgens Tennis Vlaanderen, dan kunnen wij jou voor 1 kalenderjaar het statuut Start2Tennis geven. KWTC sluit je dan aan bij de tennisfederatie, Tennis Vlaanderen, zodat je correct bent verzekerd. In dit statuut kan je deelnemen aan de drie lessenreeksen die per kalenderjaar plaatsvinden.

Wil je daarnaast gebruik maken van onze zomerinfrastructuur, net zoals de andere KWTC-leden, dan kan je je als KWTC-lid aansluiten aan het speciale start2tennis-tarief van 65€ (na 01-08 is dit 40€). Hiermee heb je dezelfde rechten als alle andere KWTC-leden en heb je dus toegang tot het online reserveringssysteem voor de terreinen. Meer info op onze KWTC-lidgeld pagina.

Ben je KWTC-lid in de categorie volwassene of senior en ben je nog een beginnend tennisspeler dan kan je uiteraard ook deelnemen aan deze groepslessen voor beginners.

Tennis, blijven trainen!

In2Tennis

Het in2tennis-programma is een lessenpakket voor KWTC-leden (geldig lidmaatschap in 2021) van 18 jaar en ouder die reeds de basisprincipes van de tennissport kennen via bijvoorbeeld de jeugdlessen, het start2tennisprogramma gedurende 1 jaar of meerdere jaren tenniservaring.

Onder begeleiding van een ervaren en gediplomeerd trainer leren wij in groepjes van 3 tot 4 spelers de verschillende tennisslagen verder technisch verfijnen, alsook tactische situaties spelen in oefen- en wedstrijdvormen.