Soort groepsles Periode (Duur)
Zomerlessen Na paasvakantie tot eind juni (8 weken)
Zomerlessen (competitietraining) Na paasvakantie tot eind juni (8 weken)
Winterlessen Eind september tot eind maart (20 weken)
Winterlessen (competitietraining) Eind september tot eind maart (20 weken)
Conditie/coördinatietraining winter Winterperiode (10 weken)

Wil u meer informatie neem dan contact op met de jeugdcoordinator via ons CONTACT formulier.

Opmerking: op de terreinen van KWTC kunnen jeugdspelers enkel privétraining volgen bij een KWTC-trainer.  Men dient welminstens 1u groepstraining te volgen in onze club.

De spelertjes worden ingedeeld per niveau en dit op basis van het Kidstennisprogramma van Tennis Vlaanderen.

De niveaus zijn ingedeeld per kleur en bij elke kleur speelt de speler op een aangepast veld met een aangepaste bal, dit om elke speler voldoende succeservaring te laten beleven. 

084_VTV_008_2012_KinderToer_PromoAffiche.inddWit

Bij WIT werken we aan de algemeen motorische vaardigheden en coördinatie.  Door de brede motorische vorming is dit een ideale voorbereiding voor tennissertjes.

Blauw

Tijdens deze lessen spelen we over een aangepast net in de lengte richting van het veld. Ook het terrein is aangepast zodat de kinderen op een aangename wijze hun balgevoel kunnen verbeteren.

Op zeer speelse wijze werken we op oog-handcoördinatie, balzicht, balgevoel en eerste technieken om de bal over het net te spelen. De spelers spelen op dit niveau met een mousse bal of een grote zachte tennisbal omdat deze bal minder hoog opbotst.

Rood

Ook tijdens deze lessen spelen we nog over het aangepaste net, maar wel op een groter veld dan bij blauw. Op dit niveau kunnen de spelertjes al meer met elkaar spelen en zullen ze meer moeten lopen alvorens ze tegen de bal kunnen slaan. Er komen ook meer slagen aan bod, zowel de basisslagen als het netspel. Belangrijk voor deze leeftijd is dat de spelertjes met elkaar leren spelen en dat ze goed leren bovenhands werpen.

Oranje

Vanaf dit niveau spelen de spelers over het grote net (dat wel nog iets lager gebracht wordt) en met een softbal. Het grote verschil met rood is dat vanaf nu de opslag meer aanbod komt en dat de spelertjes de bal verder moeten leren slaan. Ook hier is het belangrijk dat de spelers tegen elkaar leren spelen.

Groen

Spelers op dit niveau spelen sinds eind 2014 ook op een aangepast terrein. Het veld is iets korter zodat de volledige afstand van het tennisterrein 21 meter is. De bal die ze gebruiken is een overgangsbal. Deze lijkt sterk op een gewone tennisbal maar is iets zachter. Dit is het laatste niveau binnen de kidstennis. 

Geel

Bij KWTC volgt na groen ook nog GEEL. Dit niveau is voor alle spelers ouder dan 12 jaar.  Zij spelen op het gewone veld met een harde tennisbal