1952 club house28 februari 1952 richtte het toenmalige Vieille Montagne, nu Nyrstar, Tennis Vereniging Wezel op. Het clubhuis en twee terreinen van gemalen baksteen bevonden zich ter hoogte van Tennislaan 1 en zijn in het verleden beter bekend als terreinen 7 en 8. Het aantal ingeschreven leden bedroeg 61.

1957 bouwde VM een nieuw clubhuis op de huidige locatie, Tennislaan 5. Voor die tijd een experimenteel gebouw met als basis een palenconstructie en veel glaspartijen wat het interieur zeer luchtig maakte. Meteen bouwde men er ook een groot zonneterras aan met zicht op twee terreinen.

1961 volgde de bouw van de winterhal met 1 terrein.

Het aantal terreinen groeide tot 8 alvorens Vieille Montagne op 12 oktober 1982 de club zijn zelfstandige bestaan als VZW gaf met de naam “Tennis Vereniging Wezel VZW”. Het volledige parkgebied, 3ha62ca kwam in handen van de VZW.

1985 breidde de club de tennishal uit tot 2 terreinen en legde men terreinen 9 en 10 bij aan.

In 2013 hebben we ons clubhuis volledig vernieuwd en hebben het omgedoopt tot BRIK Pilée om uiting te geven aan het openstellen van ons clubhuis voor iedereen die er wil vertoeven. Vandaag kan iedereen er genieten van een hapje en een drankje in een mooi aangenaam interieur of op het grote terras. Fietsers kunnen er gratis hun elektrische fietsen laden en iedereen kan er een spelletje pétanque spelen, naast genieten van de tennissers op de banen.

Hieronder een kijkje in de geschiedenis. Bezoek ook de website van de geschiedenis van Balen-Wezel.