Bedankt voor uw aanwezigheid op het 66ste KWTC-sterrentornooi

Beste KWTC-leden en vrienden,

Het 66ste KWTC-sterrentornooi eindigde vandaag met een ganse reeks prachtige finales. Bij de dames 1 Belgian Circuits haalde Charlotte Swaans het van Lise Brulmans. Alle andere resultaten kan je vinden in de dagplanningen op onze Sterrentornooipagina.

Wij hopen dat jullie er volgend jaar ook weer bij zijn.

Ondertussen kan je nog steeds inschrijven voor ons “Seniors 4+40” tornooi. Hiervoor hebben we een handige handleiding gemaakt van hoe je je best aanmeldt. Dat vind je op deze pagina.

Ben je 40 jaar of ouder en speel je graag recreatief tegen verschillenden mensen? Dan hebben wij van 18 tem 25 augustus de formule die bij je past. We spelen alle categoriën in poules zodat je met 1 maal inschrijven minimaal 2 maal speelt. De nadruk ligt op de enkelwedstrijden want daar is behoefte aan en dat zonder het vervelende systeem van directe uitschakeling.

Inschrijven kan nog tot en met 15 augustus aanstaande. Wacht er niet te lang mee want dan is het te laat.

Sportieve groeten,

Dirk Stans
KWTC-voorzitter

Hier de volledige speech van de voorzitter

Beste KWTC-leden, spelers, vrienden, enz…

We zijn aan het eind gekomen van het 66e KWTC-sterrentornooi. Tijd om kort even terug te blikken.

Met meer dan 1.100 inschrijvingen over alle reeksen mogen we weer spreken van een geslaagde editie. De Heren Belgian Circuit 4 sterren met een tabel van 38 spelers hebben ons weer mooi tennis laten zien met een mooie finale als orgelpunt. Laurens Verboven was hier de betere van Maxime Braeckman.

Vandaag bij de dames Belgian Circuit 2 sterren hebben we eveneens kunnen genieten van een stevige partij tennis tussen de twee A speelsters uit een tabel van 26 deelneemsters: Charlotte Swaans en Lise Brulmans, met … als winnares

Maar naast deze talenten waren er nog vele andere tennisliefhebbers aan de slag: We hadden woensdag onze KIDStour en gedurende veertien dagen overdag de ETHIAStour die dit jaar voor de eerste keer ook in het teken stond van Het Belang Van Limburg Sterrencircuit. We hebben de vele criterium- en andere reeksen die menig tennisspeler plezier kon schenken.

Ook naast het veld zat de sfeer weer goed ondanks het hete weer van dit jaar en is ons tornooi voor vele onder u een aangenaam jaarlijks terugkerend vakantiemoment.

Alvorens aan de prijsuitreiking te beginnen wil ik toch een aantal mensen bedanken die de voorbije weken dit tornooi hebben mogelijk gemaakt.

Als eerste wil de aandacht vestigen op onze wedstrijdleiding. Erik Morren heeft de Belgian Circuit reeksen prima begeleid en als eindverantwoordelijke het tornooi vlotjes tot aan de finish gebracht. Erik zou dit nooit alleen hebben gekund. Ik wil daarom bijzondere aandacht vragen voor de inzet van het team vrijwilligers dat Erik heeft bijgestaan gedurende deze twee weken.

Mag ik, Erik Morren, Jefke Willems, Robbe Mertens en Leen Cosemans op het terrein vragen aub?

Zonder de inzet van deze mensen gedurende vele uren elke dag van het tornooi zou het niet zijn gelukt.
( Mensen krijgen een attentie en dikke kussen van ???)

Alles is dit jaar bijzonder goed verlopen en daarom wil ik vragen om een daverend applaus voor onze wedstrijdleiding.

Naast de wedstrijdleiding bedanken we ook alle scheidsrechters die hier verschillende wedstrijden in goede banen geleid hebben.
(Mensen gaan van het terrein, maar Erik blijft voor de prijsuitreiking nadien)

Jullie hebben wellicht gemerkt dat dit jaar, ondanks de moeilijke droge periode die we meemaakten, de terreinen er schitterend bij lagen. Eén man die daar de leiding van neemt, Kris Muller. Maar Kris had dit nooit alleen gekund. Een prachtig team van vrijwilligers heeft ook hier geschitterd.

Mag ik Kris Muller, Peter Mertens en Jef Muller op het terrein vragen?

Elke dag, reeds vroeg in de ochtend zijn deze mensen in de weer geweest om de terreinen in perfecte staat te krijgen.
( Mensen krijgen een attentie en een dikke kus van ???)

We hebben allemaal van het werk van deze mensen kunnen genieten, mag ik daarom een daverend applaus voor deze groep enthousiaste werkers?

Een tornooi staat of valt ook met een groot aantal vrijwilligers die naast het veld actief met de nevenactiviteiten. Zo wil ik de mensen die de catering en de cocktailbar hebben verzorgd bedanken voor hun enthousiaste bijdrage.

Een tornooi als het onze is geen BBQ die je de dag ervoor organiseert. Er komt veel bij kijken en vrijwilligers zijn al maanden en weken op voorhand bezig alles in goede banen te leiden. Ik wil dan ook een aantal van de mensen die niet direct in het zicht lopen gedurende het tornooi maar zonder wiens hulp het ook niet zou kunnen werken, even een dankwoord gunnen.

  • Een paar weken voor het tornooi hebben we ons domein netjes opgekuist. Dank aan de helpers.
  • De maandag van het tennis- en biebelkamp hebben een ploeg van vrijwilligers de tentenbouwer bijgestaan om de tent op te bouwen en hebben zo extra kosten voor de club bespaart.
  • Er zijn steeds de onzichtbare vrijwilligers die hier en daar een hand uitsteken en de vuilbakken ledigen, rommel opruimen, tafels helpen klaarzetten, affiches maken en uitdragen, enz… Dank aan hen.
  • Vanaf morgen begint dan weer het opruimen, de opkuis en afbraak van de tent. Ook daarvoor staan er steeds mensen bereid, weg van de schijnwerpers maar immer betrouwbaar en toegewijd. Ook voor hen een dikke merci op voorhand.

En dan gaan we nu over tot de prijsuitreiking te beginnen met ….