Wezelcup 2016

Een leuke dag met wedstrijden voor de jeugdspelers organiseren.  De goede sfeer behouden tussen de trainers en jeugdwerking van de naburige clubs.  Spelers die geen of weinig ervaring in competitie hebben, hiermee kennis laten maken.  De drie doelstellingen van de Wezelcup waren vooraf duidelijk.

130 jeugdspelers van TC De Nethe, TC Field, TC Mol, TC Den Bruul en natuurlijk ook van KWTC zorgden op woensdag 6 april voor een levendige sfeer in onze tennisclub.  Alle leeftijdsreeksen van 10 tot 16 jaar speelden korte dubbelwedstrijden.  Voor sommige was het een eerste kennismaking met het spelen van wedstrijden, voor anderen was het dan weer een goede voorbereiding op de aankomende interclubontmoetingen.  Een overwinning leverde 3 punten op voor je club, een gelijkspel 2 en een nederlaag verdiende ook 1 punt.  Alle clubs bleken aan elkaar gewaagd te zijn want ’s middags, na 80 wedstrijden , bleek het verschil tussen de eerste en de laatste club slechts 10 punten te bedragen.

In de namiddag leek het regenweer even roet in het eten te gooien.  Elke speler bleef echter het beste van zichzelf geven ook bij de frissere temperaturen.  Elke club nam namelijk graag de wisselbeker mee naar huis.

Uiteindelijk verzamelde TC Field het meeste punten zodat zij dit jaar de “Wezelcup” in hun clubhuis een ereplaats mogen geven.  KWTC eindigde op een mooie derde plaats!

Bij de besprekingen achteraf bleken bovendien de drie doelstellingen zeker behaald te zijn.  Peter Beusen (trainer van TC De Nethe) verwoordde het zo: “Het is eerst en vooral fantastisch dat jullie het initiatief nemen om de jeugdleden van een aantal naburige clubs uit te nodigen om in een vriendschappelijke en ontspannen sfeer tegen elkaar te spelen. Perfecte timing ook in het begin van de lente en de aanloop naar de interclub! Het initiatief wordt duidelijk gedragen door een ruime en gemotiveerde trainersgroep… wat maakt dat de organisatie en sfeer helemaal goed zaten. Bedankt dat we er opnieuw bij mochten zijn!”