Gelukkig Nieuwjaar 2021

Beste KWTC-leden en vrienden,

Het ziet er niet naar uit dat we na Nieuwjaar 2021 onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie kunnen houden zoals de traditie dat wil. Daarom deze extra nieuwjaarsbrief.

2020 was voor KWTC en bij uitbreiding voor vele sportclubs geen gemakkelijk jaar zoals iedereen wel zal begrijpen. Maar het was voor ons wel een jaar waar we moed hebben getoond. De lessenreeksen van het zomerseizoen en het tenniskamp hebben in moeilijke omstandigheden plaats gevonden. Als bijna enige club in onze contreien hebben we ons, ondanks de plots in de zomer opgelegde verstrengde coronamaatregelen, staande gehouden. Waar anderen in de touwen hingen, hebben wij ons als club geweerd en oplossingen gezocht en bevochten om ons 68ste KWTC sterrentornooi te kunnen laten doorgaan. Het was natuurlijk door alle beperkingen en minder volk geen financiële hoogvlieger, maar door op de knikkers te letten en de juiste beslissingen te nemen, zijn we hier positief uit gekomen en nog belangrijker, zonder incidenten.

Inmiddels liggen we weeral 2 maanden stil en is het moment van heropenen nog niet gekend. Voor velen onder ons zeer onaangenaam, voor anderen ondraaglijk. Dit is blijkbaar een voedingsbodem voor fantasmen en fake news. Zo heeft het bestuur de afgelopen week al meerdere malen de vraag gekregen of KWTC failliet is. De vraag stellen is zeer OK, want dat noemt men bronnenonderzoek. Deze mensen hebben we dan ook eenvoudig kunnen geruststellen dat ze te maken hebben met fake news. Echter de anderen die dit lustig door vertellen, en dus geen bronnenonderzoek doen, verspreiden dit fake news verder terwijl ze zich waarschijnlijk gelijktijdig op sociale media druk maken dat “de media” in het algemeen maar eens moeten ophouden met al dat fake news. Rare wereld vandaag. Enfin, elk jaar dwaalt er wel ergens zo’n kwakkel rond, meestal rond 1 april, maar dit jaar is die vis er wel erg vroeg bij.

We moeten met zijn allen geloven dat het in 2021 beter zal gaan met de tennissport. Vooruit kijken naar de interclub en het zomerseizoen moet toch realistisch zijn en ons moed geven. Daarom wil ik iedereen nog eens oproepen om met zijn of haar gebruikelijke teamleden te overleggen omtrent hun interclubploeg voor 2021. Je kan je ploeg aanmelden tot 7 februari maar hoe sneller hoe liever, dat maakt ons werk een beetje lichter en denk ook aan de deadline van 20 januari voor het verlaagde lidgeld 2021. De lidgelden voor 2021 zijn overigens identiek aan deze van 2020.

Laten we met zijn allen onbevangen naar de toekomst kijken net zoals we dat in het verleden deden. Hoop is onze enige houvast en zoals steeds zullen we vanuit KWTC er alles aan doen om tennis mogelijk te maken, waarvan nogmaals getuige ons laatste zomertornooi.

Voor iedereen een prettig einde jaar en een fantastisch 2021.

Dirk Stans
KWTC-voorzitter