64e KWTC-sterrentornooi – terugblik

Beste KWTC-leden, spelers en vrienden,

Het 64e KWTC-sterrentornooi is weeral 10 dagen achter de rug. Tijd om even terug te blikken.

Met meer dan 1.200 inschrijvingen over alle reeksen kunnen we spreken van een geslaagde editie. De Heren Belgian Circuit 3 sterren met een tabel van 40 spelers hebben ons gedurende de eerste week mooi tennis laten zien met een geslaagde finale als orgelpunt. Christopher Heyman was hier de betere in 3 sets van Stijn Meulemans. De Dames  Belgian Circuit 2 sterren hebben ons de daaropvolgende week het beste van zichzelf gegeven met een finale tussen de twee A speelsters uit de tabel van 30 deelneemsters: Desirée Bastianon en Charlotte Swaans. Charlotte haalde het in 2 sets van Desirée.

Maar naast deze talenten waren er nog vele andere tennisliefhebbers aan de slag: We hadden woensdag 10 augustus de KIDS- & TIENERDAG en zaterdag 13 augustus de jeugdfinales met thuisspelers: Tibe Schillebeekx en Seppe Foets als laureaten van hun reeks. Maar uiteraard zijn er nog vele andere memorabele wedstrijden gespeeld, teveel om hier op te noemen. Het overzicht van alle wedstrijden en uitslagen vindt u op onze website.

We hebben een speciale eervolle vermelding voor Yannick Bukenbergs die zondag 14 augustus 4 finales beslechtte waarvan hij er 3 won.

Ook naast het veld zat de sfeer weer goed ondanks het mindere weer van dit jaar en is ons tornooi voor vele onder u een aangenaam jaarlijks terugkerend vakantiemoment.

Een tornooi als het onze kan men niet organiseren zonder de vele medewerkers en vrijwilligers. Deze zijn niet alleen actief tijdens het tornooi maar velen onder hen ook lang voor en na het tornooi. We willen hier graag de verschillende groepen en mensen even belichten.

De wedstrijdleiding. Erik Morren heeft de Belgian Circuit reeksen prima begeleid en als eindverantwoordelijke het tornooi vlotjes tot aan de finish gebracht. Erik zou dit nooit alleen hebben gekund. Daarom bijzondere aandacht voor de inzet van het team vrijwilligers dat Erik heeft bijgestaan gedurende deze twee weken. Dikke merci aan: Kristel Van Hoof, Jefke Willems, Diane Helsen, Robbe Mertens en Tom Cuypers. Zonder de inzet van deze mensen gedurende vele uren elke dag van het tornooi zou het niet zijn gelukt.

Scheidsrechters. Naast de wedstrijdleiding bedanken we ook alle scheidsrechters die hier verschillende wedstrijden in goede banen hebben geleid.

Bevriende clubs. Dit jaar waren de weergoden ons bijzonder slecht gezind. Met 5 absolute regendagen zijn we met zeer veel matchen moeten uitwijken naar binnenbanen. We willen dan ook onze bevriende buurclubs: TC Field en GT Keiheuvel, van harte danken voor de open deur die zij voor ons hebben.

Terreinverzorgers. Jullie hebben wellicht gemerkt dat dit jaar, ondanks de vele regen, de terreinen er schitterend bij lagen. Eén man die daar de leiding van neemt: Kris Muller. Kris heeft met zijn dagelijkse inzet en coördinatie moeilijke situaties omgezet in aangenaam bespeelbare velden. Om een voorbeeld te geven hebben we dit jaar dubbel de hoeveelheid gravel verbruikt tov een gemiddeld jaar. Maar Kris had dit nooit alleen gekund. Een prachtig team van vrijwilligers heeft ook hier geschitterd. Een dikke merci voor: Peter Mertens en Jef Muller. We vermelden ook Jefke Willems die steeds klaar stond als extra hand. Elke dag, reeds vroeg in de ochtend zijn deze mensen in de weer geweest om de terreinen in perfecte staat te krijgen. Het weer heeft het hen een aantal dagen niet makkelijk gemaakt, maar toch hebben ze een prachtige job gedaan.

Catering. Een tornooi staat of valt ook met een groot aantal vrijwilligers die naast het veld actief zijn met de nevenactiviteiten. Zo bedanken we de mensen die de catering en de cocktailbar hebben verzorgd voor hun enthousiaste bijdrage.

De onzichtbaren. Vele vrijwilligers zijn al maanden en weken op voorhand bezig alles in goede banen te leiden. We belichten hierbij een aantal mensen die niet direct in het zicht lopen gedurende het tornooi maar zonder wiens hulp het ook niet zou kunnen werken. Eveneens een dikke merci voor:

  • Opkuis-team. Een paar weken voor het tornooi hebben we ons domein netjes opgekuist.
  • Tentopbouw-team. De maandag van het tennis- en biebelkamp hebben een ploeg van 8 vrijwilligers de tentenbouwer bijgestaan om de tent op te bouwen en hebben zo extra kosten voor de club bespaart.
  • Er zijn steeds de onzichtbare vrijwilligers die hier en daar een hand uitsteken en de vuilbakken ledigen, rommel opruimen, tafels helpen klaarzetten, affiches maken en uitdragen, enz… Dank aan hen.
  • Opruim-team. 17 augustus is het domein opgeruimd.
  • Tentafbraak-Team. 22 augustus heeft een team de tent mee helpen afbreken wat eveneens weer een slok op de borrel oplevert in de kosten van de tent.

Uitbating. Last but not least willen we onze uitbater en zijn team van helpers bedanken voor het vlotte verloop van het laven van de dorstigen. Bedankt Wim en café- en tent team.