Lightning Crashes

Beste KWTC-leden,

Donderdag 2 mei 2024 omstreek 20u30 sloeg het noodlot toe onder de vorm van een of meerdere blikseminslagen op onze club en omgeving.

Onze Luc is al sinds toen bezig met de hulp van onze elektricien, loodgieter en Telenet om de eerste herstellingen zo snel mogelijk te doen zodat we toch enigszins operationeel zijn zij het in beperktere mate. De inventaris van wat schade heeft opgelopen zal nog verder uitbreiden maar voorlopig zien we toch al grote schade aan de elektriciteitscabine (sturingen van buitenverlichting en beregening), aan de tennishal (verlichting en sturing ervan), aan de verlichting en beregening van de buitenterreinen 5, 6 en 7 (palen, lampen, drukknoppen, sensoren en kabels), aan het zomerclubhuis (internet/Telenet, TV, Beamer, Centrale Verwarming, Lattiz en lichtsturing) en wie weet wat komt er de volgende dagen nog allemaal naar boven.

Uiteraard nemen we dit op met onze verzekering en werken onze leveranciers goed mee., maar we moeten realistisch zijn want dit gaat niet op 1-2-3 opgelost zijn. Zo moet er redelijk wat worden besteld en zijn wij niet de enigen waar deze mensen die ons bijstaan moeten zijn om problemen op te lossen en te werken. Terreinen 5-6-7 staan voorlopig vanaf 21u00 in onderhoud omdat de verlichting niet werkt. Denk eraan dat in deze periode van het jaar op een donkere avond het zelfs vanaf 20u00 te duister kan zijn om aangenaam te kunnen spelen. Wij rekenen op ieders begrip dienaangaande want dit is een duidelijk geval van overmacht en onze Luc loopt de zolen van zijn schoenen om alles weer in orde te krijgen maar sommige zaken kosten nu eenmaal tijd ook al hebben we liever geen geduld.

Het was een zware slag, de grond beefde en de ganse wijk was ervan betroffen. We wensen alle buren die schade hebben veel goede moed en geduld om ook hun problemen op te lossen.

Maar miserie kan ook tot iets moois uitgroeien indien we het samen aanpakken met inzet en begrip. Om de geesten soelaas te brengen hier het prachtige Lightning crashes van Live.

Tot een dezer, in beter omstandigheden.

Sportieve groeten,

Dirk Stans
KWTC-voorzitter