67ste sterrentornooi zit er op!

Beste KWTC-leden, spelers en vrienden,

Het 67ste KWTC-sterrentornooi vond gisteren zijn einde met een schitterende finaledag.

Met meer dan 1.100 inschrijvingen over alle reeksen mogen we weer spreken van een geslaagde editie.

De Heren Belgian Circuit 4 sterren met een tabel van 29 spelers hebben ons weer mooi tennis laten zien met een mooie finale als orgelpunt. Stefan Wauters was hier de betere van Stijn Meulemans.

Gisteren bij de dames  Belgian Circuit 2 sterren hebben we eveneens kunnen genieten van een stevige partij tennis tussen de twee verschillende type speelsters uit een tabel van 32 deelneemsters: “sledge hammer” ANTJE RUBBRECHT en “miss no mistake” Mariaryeni Gutierrez. Antje haalde de titel binnen in drie beklijvende sets: 6/2 – 4/6 – 6/2 en brengt zo de stand in de onderlinge ontmoetingen op 2-2. Net voor Antje bij ons de finale startte, won ze ook al in Beerse van Charlotte Swaans die vorig jaar in Wezel kon winnen. Een prachtige dag voor Antje en een welverdiende proficiat van alle toeschouwers.

Maar naast deze talenten waren er nog vele andere tennisliefhebbers aan de slag: We hadden woensdag onze KIDStour en gedurende veertien dagen overdag de ETHIAStour die dit jaar voor de tweede keer ook in het teken stond van Het Belang Van Limburg Sterrencircuit. En we hadden de vele criterium- en andere reeksen die menig tennisspeler plezier kon schenken. Alle uitslagen kan u vinden via deze link.

Ook naast het veld zat de sfeer goed. Het weer was ons goed genegen dit jaar waardoor ons tornooi voor vele onder u een aangenaam jaarlijks terugkerend vakantiemoment is.

Een tornooi als het onze vergt een groot aantal medewerkers, waarvan het overgrote deel vrijwilligers zijn. Graag willen we een aantal van hen aan u voorstellen en bedanken omdat zij de voorbije weken dit tornooi hebben mogelijk gemaakt.

Als eerste wil de aandacht vestigen op onze wedstrijdleiding. Erik Morren heeft de Belgian Circuit reeksen prima begeleid en als eindverantwoordelijke het tornooi vlotjes tot aan de finish gebracht. Erik zou dit nooit alleen hebben gekund. Een team vrijwilligers, Jefke Willems, Leen Cosemans, Diane Helsen en Elke Palmans heeft Erik bijgestaan gedurende deze twee weken. Zonder de inzet van deze mensen gedurende vele uren elke dag van het tornooi zou het niet zijn gelukt. Naast de wedstrijdleiding bedanken we ook alle scheidsrechters die hier verschillende wedstrijden in goede banen geleid hebben. Ook de mensen van de jeugdwerking en enkele trainers die de wedstrijden en finales en receptie van het jeugdtornooi onder hun hoede hadden.

De terreinen lagen er dit jaar bijzonder schitterend bij. Eén man die daar de leiding van neemt, Jefke Willems. Elke dag, reeds vroeg in de ochtend is Jefke in de weer geweest om de terreinen in perfecte staat te krijgen. Hij kreeg een warm applaus tijdens de receptie voor het geleverde werk.

Onze nieuwe uitbating heeft ook schitterend werk geleverd. Cindy, Kurt en de pa en ma van Cindy, Guido en Jeanine, hebben het beste van zich gegeven en dat hebben we allemaal gemerkt in de fijne sfeer die dit met zich brengt. Zij zijn nu tot 3 september met verdiende vakantie. Tijdens die periode zullen we het clubhuis uitbaten met een team van vrijwilligers uit eigen rangen zoals we dat al eerder hebben gedaan.

Een tornooi staat of valt ook met een groot aantal vrijwilligers die naast het veld actief zijn met de nevenactiviteiten. Zo willen we de mensen die de frituur en de cocktailbar hebben verzorgd bedanken voor hun enthousiaste bijdrage. Hierbij wil ik in het bijzonder de aandacht vestigen op de straffe ploeg van de mosselavond die functioneert als een Zwitsers uurwerk. Ook de jeugd, onder leiding van Robbe Mertens, die de quiz organiseert, doet dit met overgave en vertrouwen en is uitgegroeid tot een vaste waarde.

Een tornooi als het onze is geen kleine BBQ die je de dag ervoor organiseert. Er komt veel bij kijken en vrijwilligers zijn al maanden en weken op voorhand bezig alles in goede banen te leiden. Ik wil dan ook een aantal van de mensen die niet direct in het zicht lopen gedurende het tornooi maar zonder wiens hulp het ook niet zou kunnen werken, even een dankwoord gunnen:

  • Een paar weken voor het tornooi hebben we ons domein netjes opgekuist.
  • De maandag van het tennis- en biebelkamp hebben een ploeg van vrijwilligers de tentenbouwer bijgestaan om de tent op te bouwen en hebben zo extra kosten voor de club bespaard. Dit jaar met een aatal nieuwe jonge gezichten wat deugd doet.
  • Er zijn steeds de onzichtbare vrijwilligers die hier en daar een hand uitsteken en de vuilbakken ledigen, rommel opruimen, tafels en stoelen helpen klaarzetten en weer opruimen keer op keer, enz…
  • Vandaag was er dan weer het opruimen, de opkuis en afbraak van de tent. Ook daarvoor staan er steeds mensen klaar, weg van de schijnwerpers maar immer betrouwbaar en toegewijd.

Uiteraard wil ik ook mijn collega bestuursleden bedanken voor hun inzet en verantwoordelijkheid die ze nemen. Hierbij wil ik toch wel één man in het bijzonder in de bloemekes zetten. Ons alom tegenwoordig Duracel-konijn, Luc Cuypers. Elke morgen voor hij naar zijn werk vertrok en elke avond direct na zijn werk was hij er. Steun en toeverlaat voor velen en steeds positief en zeer efficient. Bedankt Luc dat je der bent voor ons allen.

Last but not least kunnen wij reeds vele jaren rekenen op de steun van M.H.B (familie Mermans) en Christophe Geukens om onze tornooi-sterren van Heren en Dames Belgian Circuit financieel te ondersteunen. Waarvoor dank.

Samengevat wil ik stellen dat alles altijd beter kan, maar deze editie was toch pretty good!

Allen bedankt en tot volgend jaar.

Dirk Stans
KWTC-voorzitter