KWTC-vrijwilligers zijn ons “lief” !

Beste KWTC-leden,

Valentijn vandaag. Als club dragen we al onze leden een warm hart toe maar de KWTC-vrijwilligers zijn ons “lief”.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie heb ik uitgelegd dat we het KWTC-vrijwilligersbeleid dit jaar willen structureren door het organiseren van projectgroepen. De doelstelling is om deze groepen verregaande autonomie te verlenen in het uittekenen van de te volgen tactiek om het project of de taak tot een goed einde te brengen. Aan elke groep neemt ook iemand van de KWTC-kern deel zodat alles in harmonie met de rest van de club verloopt en er fondsen zijn wanneer nodig. Het coördineren van vrijwilligers over de verschillende groepen heen is zo ook gewaarborgd.

KWTC-tennis4life” is als projectgroep al gestart en heeft reeds van zich laten horen door de organisatie van onder andere de KWTC-clubavonden. We berichten er eerder al over in dit nieuwsbericht.

Een andere strategisch belangrijke projectgroep voor onze club is “KWTC-Facility Management”. Deze groep stelt het overzicht op van wat er moet gebeuren aan onderhoud en restauratie van de infrastructuur en technische installaties. Hierbij zal de werkgroep zelf de prioriteiten bepalen, weliswaar rekening houdend met de behoeften van de rest van de club, zelf de prijsaanvragen doen en met leveranciers spreken en finaal aan de te bestellen goederen of diensten aan de KWTC-kern mee delen voor uitvoering.

De projectgroepen hebben als doel de KWTC-kern bij te staan en deels te ontlasten van coördinerend werk. Vele taken blijven te vaak liggen, niet omdat er geen vrijwilligers zijn maar wel omdat er niemand is om de taken te plannen en de mensen te vragen om te komen helpen. Door mensen die samen in projectgroepen dingen oppakken, krijgt de club in zijn geheel meer gedaan. Want helpende handen voor het uitvoeren van taken zijn er gelukkig nog steeds wel.

Vandaag willen we naast het bedanken van de vele KWTC-vrijwilligers aandacht besteden aan de activiteiten van het KWTC-Facility Management team en hun helpende handen. Zoals velen al hebben kunnen merken is de trap naar het winterclubhuis weer toegankelijk dank zij Peter en Kris. Ondertussen zijn er al vele minder duidelijk zichtbare zaken opgelost. Een lichtpunt dat stuk is, de chauffage die het niet meer doet en vele andere technische zaken, raken snel opgelost door de inzet van Jefke en Leon. Achter de hal is Kurt aan de slag om het terrein op te kuisen. En zo zijn er tal van mensen die er plezier in vinden te club te helpen met hun inzet. De projectgroep KWTC-Facility Management heeft een takenlijst opgesteld voor de aankomende maanden en zal de coördinatie van deze zaken op zicht nemen. Wil ook jij deelnemen, spreek dan gewoon iemand aan van de projectgroep of KWTC-kern of stuur een mailtje.

Om de vrijwilligerssfeer te ondersteunen, hieronder een paar foto’s van de voorbije jaren. Ongetwijfeld zijn er nog veel mensen die hierin ontbreken, maar het is schier onmogelijk om limitatief te werk te gaan. Ook is het niet altijd makkelijk om van iedereen foto’s te schieten. Denk maar bv aan Yvon Stans die vroeger voor dag en dauw de vuilbakken kwam ledigen, of Jef en Leon die meestal hun ding doen als niemand aanwezig is enz… Maar ik ben ervan overtuigd dat ieder van ons de foto’s hiervan en van de mensen waar ze nu aan denken, in hun hoofd kunnen maken en ook daar hun plezier kunnen in vinden.

Nog eens hartelijk dank voor ieders inzet.

Dirk Stans
KWTC-voorzitter
KWTC-webmaster

PS. Iedereen die leuke foto’s heeft mag ons die bezorgen. Stuur ze via www.wetransfer.com aan dirk.stans@kwtc.be