KWTC-update 24-02-2022

KWTC werkt aan de toekomst

Je kan er vandaag niet naast kijken, ter plaatse of via onze posts op Facebook, we zijn ijverig bezig onze club ingrijpend te veranderen.

De Padelterreinen zullen naar alle verwachtingen tegen 7 maart klaar zijn. Die week staan er echter nog grondwerken en aanleg van paden en omgeving op het programma zodat we de padelterreinen pas tegen het weekend van 12 maart kunnen open stellen. Voor het opbreken van de oude klinkers zoeken we op 3 en 4 maart nog helpende handen. Zo gaat het vlugger en beperken we de kosten.

Voor de werken aan de tennisterreinen zijn we sterker afhankelijker van het weer, maar de aannemer verwacht dat de huidige funderingswerken klaar zullen zijn in de week van 7 maart. De finale toplaag is samen met de opmaak van onze andere terreinen voorzien net voor de start van het zomerseizoen op 2 april. Tegen de seizoensopening zullen de nieuwe terreinverlichting en de nieuwe sproeiinstallatie ook klaar zijn net zoals alle omgevingswerken. De planning voor het nieuwe bijkomende terrein hangt af van de vergunningen. Maar onze vrienden van de gemeente Mol trekken hard mee aan de kar om dit in orde te maken.

Het zomerclubhuis krijgt voor de seizoensopening een opfrissing van het sanitair en een terrasverwarming. De werken aan het sanitair zijn beperkt tot 3 werkdagen einde maart om eventuele overlast te beperken.

Het was steeds ons doel om alles klaar te hebben tegen de seinzoensopening en het ziet er naar uit dat dit ook gaat lukken. Tot dan rekenen we op het nodige begrip en geduld.

Brik Pilée uitbating

Met het einde van de werken en de seizoensopening in zicht, starten we opnieuw de zoektocht naar een vaste Brik Pilée uitbater. De huidige vorm van uitbating met vrijwilligers heeft goed en naar ieders tevredenheid gewerkt, maar het verder zetten van dit regime heeft zijn limieten bereikt.

Met extra activiteiten door de ingebruikname van de 6 padelterreinen en de start van de interclub en het zomerseizoen voor tennis, is het ideale moment aangebroken om nieuwe uitbaters aan boord te brengen. Men zegge het voort en kandidaten kunnen zich melden bij Peter Van Dyck (peter.van.dyck@kwtc.be) of Luc Cuypers (luc.cuypers@kwtc.be).

Padelbeleving

6 padelterreinen vragen om activiteiten en beleving rond padel. De pas opgestarte werkgroep padel onder de coördinatie van Joerie Schillebeekx pakt dit aan. De groep is reeds 7 leden sterk maar is ijverig op zoek naar geïnteresseerden om de groep te vervoegen of te ondersteunen.

De werkgroep padel plant en coördineert de padellessen, de tornooien in juni en september, de interclub, randactiviteiten, thema-avonden of clinics, enz… Mensen die graag meewerken of zich willen scholen tot trainer zijn zeer welkom.

Tennisbeleving

Tijdens de krokusvakantie staat traditioneel het voorjaars indoortornooi voor de jeugd op het programma. Nadien kijken we uit naar de start van het zomerseizoen waar 36 interclubploegen op onze vernieuwde tennisterreinen het beste van zichzelf kunnen geven. De Start2Tennis en In2Tennis lessen hebben veel deelnemers (start 18-04). De Paasvakantie is goed gevuld met de Kastaardag op 3 april, de IC-stage voor de jeugd, het Paasfeest voor de jeugd op 10 april en de Wezelcup op 13 april. Ook zijn de voorbereidingen van het tenniskamp en het sterrentornooi gestart.

Clubbeleving

Met een geslaagde dropping (12-02) en winter BBQ (19-02) is het jaar al goed ingezet. Ondertussen plant de KWTC-jeugd een Apres Ski event op 12 maart en doen ze een kienavond op vrijdag 15 april. Onze traditionele zomeropening is voorzien op zaterdag 16 april.

Met dit kort overzicht willen we jullie op de hoogte houden van wat er in onze 70 jaar jonge club (28-02-1952) allemaal reilt en zeilt. Hopelijk kijk ook jij uit naar deze activiteiten want jouw deelname, als KWTC-lid, zal deel zijn van het succes.

Sportieve groeten,

KWTC-kern