Tennis, wij helpen je op weg!

Start2Tennis

Het start2tennis-programma is een pakket dat we aanbieden aan volwassenen vanaf 18 jaar die geen of weinig tenniservaring hebben, maar zich aan onze mooie sport willen wagen. Onder begeleiding van een ervaren en gediplomeerd tennisleraar leert u in groepjes van 3 tot 4 spelers de basisprincipes van de tennissport. Voor de motivatie, sportieve kledij en tennisschoenen zorg je zelf. Wij zorgen voor de rest.

Start2tennis statuut – Ben je een absolute leek op vlak van tennis of ben je 5 jaar of langer niet meer actief en heb je nog slechts maximum 5 punten volgens Tennis Vlaanderen, dan kunnen wij jou voor 1 kalenderjaar het statuut Start2Tennis geven. KWTC sluit je dan aan bij de onze tennisfederatie, Tennis Vlaanderen, zodat je correct bent verzekerd. In dit statuut kan je deelnemen aan de drie lessenreeksen die per kalenderjaar plaatsvinden.

Wil je daarnaast gebruik maken van onze zomerinfrastructuur, net zoals de andere KWTC-leden, dan kan je je als KWTC-lid aansluiten aan het speciale start2tennis-tarief van 65€ (na 01-08 is dit 40€). Hiermee heb je dezelfde rechten als alle andere KWTC-leden en heb je dus toegang tot het online reserveringssysteem voor de terreinen. Meer info op onze KWTC-lidgeld pagina.

Ben je KWTC-lid in de categorie volwassene of senior en ben je nog een beginnend tennisspeler dan kan je uiteraard ook deelnemen aan deze groepslessen voor beginners.

Heb je nog vragen of wil je ons contacteren hierover, kan dit het makkelijkst via ons CONTACT-formulier. Onze volwassenencoördinator krijgt hiervan dan automatisch een e-mail en zal je daarna persoonlijk contacteren.

Tennis, blijven trainen!

In2Tennis

Het in2tennis-programma is een lessenpakket voor KWTC-leden (geldig lidmaatschap in 2020) van 18 jaar en ouder en die reeds de basisprincipes van de tennissport kennen en dus al enige of veel tenniservaring hebben opgebouwd.

Onder begeleiding van een ervaren en gediplomeerd tennisleraar leren wij hen in groepjes van 3 tot 4 spelers de verschillende tennisslagen verder technisch verfijnen, alsook tactische situaties spelen in oefen- en wedstrijdvormen.

Er worden elk jaar 3 lessenreeksen georganiseerd, zowel van het start2tennis als het in2tennis-programma:

  • winterreeks (januari-februari) van 7 lessen gedurende 7 weken
  • voorjaarsreeks (mei-juni) van 5 lessen gedurende 5 weken
  • najaarsreeks (september-oktober) van 5 lessen gedurende 5 weken

We starten met de najaarsreeks 2020 op woensdag 2 september of zaterdag 5 september 2020. Gedurende 5 opeenvolgende weken volg je 1 uur les op woensdag om 20 of 21u of zaterdag om 15, 16 of 17u. De prijs om deel te nemen aan deze reeks bedraagt 50 euro.

Het inschrijven voor deze lessenreeks is niet meer mogelijk.

Elk KWTC-lid kan ook privéles volgen bij een van onze gediplomeerde KWTC-trainers. Je mag dit uiteraard ook zelf per groepje organiseren in samenspraak met een trainer.