Bieren van ‘t vat

 estaminet-premium-pils Estaminet (pils) 25cl – € 2,00

33cl – € 2,30

De volle 5.2 Vol. % Alc., de hopping met aromarijke SAAZ hop en de trage gistging die er het fruitig karakter aan geeft, maken van ESTAMINET de rasechte Premium Pils, « brewed and bottled in Belgium ». Je ziet het, je ruikt het, je proeft het…
 Steenbrugge blond Steenbrugge Blond 25cl – € 2,70

33cl – € 3,00

Het abdijbier STEENBRUGGE Blond – abdij gesticht in 1084 door St. Arnoldus, patroon der brouwers – is een blond bier met een warme, ronde smaak in combinatie met het subtiele Brugse kruidenmengsel « Gruut ». Bier van hoge gisting met nagisting op vat (6,5% Vol.)
 steenbrugge bruin Steenbrugge Dubbel bruin 25cl – € 2,70

33cl – € 3,00

Het abdijbier STEENBRUGGE Dubbel Bruin – abdij gesticht in 1084 door St. Arnoldus, patroon der brouwers – is een bruin bier met een rondborstige, volle smaak in combinatie met het subtiele Brugse kruidenmengsel « Gruut ». Bier van hoge gisting met nagisting op vat.
 Steenbrugge witbier Steenbrugge Witbier 25cl – € 2,20 Het Abdijbier STEENBRUGGE Wit-Blanche is een tarwebier gebrouwen met 40% ongemouten tarwe en 60% mout. Het heeft een verfrissende smaak en een licht gerookt, fruitig citrusachtig aroma in combinatie met het subtiele Brugse kruidenmengsel “Gruut”, met nadruk op koriander en curaçao. Bier van hoge gisting met nagisting in de fles. (ALC 5,0% Vol.)
 kriek boon Kriek Boon 25cl – € 2,50

33cl – € 2,90

Palm hop select is een bier voor echte levensgenieters ! Dit complexe maar gebalanceerde degustatiebier van hoge gisting met een alcholgehalte van 6%, is verrijkt met eigen hop uit Steenhuffel. Die zorgt voor het specifieke hoparoma, een perfekte aanvulling voor de banaanachtige fruitigheid en subtiele karameltoets die het bier zijn unieke smaak geven. De hergisting op fles verzekert een fijne pareling en uitstekende bewaring.

 Bieren op fles

 Palm_Hop_Select_900 Palm hop select 33cl – € 2,90 Palm hop select is een bier voor echte levensgenieters ! Dit complexe maar gebalanceerde degustatiebier van hoge gisting met een alcholgehalte van 6%, is verrijkt met eigen hop uit Steenhuffel. Die zorgt voor het specifieke hoparoma, een perfekte aanvulling voor de banaanachtige fruitigheid en subtiele karameltoets die het bier zijn unieke smaak geven. De hergisting op fles verzekert een fijne pareling en uitstekende bewaring.
 palmroyale Palm Royale 33cl – € 2,90 Dit ‘Ale’ bier werd in 2003 gecreëerd voor de 90 ste verjaardag van PALM-brouwer Alfred Van Roy en kreeg de naam Palm Royale. Zijn passie voor de nadrukkelijke gistingsfruitigheid van zijn zelf geselecteerde Palm-gisten krijgt in Palm Royale een extreme expressie om royaal van te genieten. Het uitzicht is koperkleurig, met een rijk wit en wandklevend schuim. Het aroma doet denken aan banaan, de smaak is volmondig en met veel ‘body’. Lichtzoet door de alcohol is het bier eveneens wat bitter en fruitig (Alc 7,5% Vol.)
 oude-geuze-boon Boon Geuze 25cl – € 2,90 Oude Geuze-lambiek BOON is een klassieker onder de Belgische bieren. Door de spontane gisting en een rijping van 2 jaar op eiken vaten, bdkomt het bier de zeer speciale wijnsmaak die het reeds meer dan 200 jaar kenmerkt. (Alc 6.5% Vol.)
 palm_ Palm 25cl – € 2,30 De ‘Speciale Belge’ is het betere Belgische bier van begin 20 ste eeuw. Dit vlot drinkend amberkleurig bier van hoge gisting geeft een verstandig alcoholgehalte. De speciale PALM-mouten bepalen haar honingachtige malsheid en de eigen geselecteerde PALM-gisten haar fruiting gistingsaroma. Fijne aromahoppen uit Kent brengen een subtiele harmonie. PALM is de absolute nummer 1 ‘Belgiums’ Amber’ (Alc 5,4% Vol.)
 rodenbachgrandcru Rodenbach grand Cru 33cl – € 3,30 (Alc. 6% Vol.) is het uitzonderlijk VLAAMS ROOD BRUIN Bier, erkend als Traditioneel Streekproduct. De “gemengde” hoofdgisting en de rijping op eikenhouten vaten (foeders) geven haar een zacht-zure smaak en complexe, intense fruitigheid met een zeer lange afdronk net als een Grand Cru wijn. RODENBACH Grand Cru bestaat uit 1/3 jong en 2/3 gedurende 2 jaar op eik gerijpt bier.
 Bellevue_Kriek Belle Vue kriek 25cl – € 2,50 Belle Bue kriek is een fruitbier op basis van Lambics. Het is een dorstlessend bier van spontane gisting met toevoeging van krieken,. Als ingrediënten vinden we –natuurlijk- krieken maar ook mout, tarwe, water, hop en wilde gisten. Het geheel geeft een robijnrode kleur. (Alc. 5.2% Vol.)
 blauw Blauw 33cl – € 2,40 Vandaag draagt het export bier van Brouwerij Bockor de naam BLAUW, omdat dit de kleur was van de kledij die de arbeiders aan hadden om te gaan werken. Blauw wordt uitsluitend gebrouwen met natuurlijke grondstoffen : water, gerstmout, hop en gist. (Alc 5.2% Vol.)
 duvel Duvel 33cl – € 3,20 Duvel is een 100% zuiver en natuurlijk bier, zonder additieven of bewaarmiddelen. En dat verschil proeft u onmiddelilijk. Zijn verassend hoog alcoholvolume (8.5%), enorme schuimkraag, delicate pareling en zijdezacht mondgevoel onderscheidt Duvel van de andere belgische bieren.
 omer Omer Traditioneel 33cl – € 3,20 Wordt gemaakt met uitstekende zomergerstemout uit de Loire-streek en zuiver water. Tijdens het brouwproces worden suikers vrijgemaakt die later dienen als voedsel voor de gist. Bij het koken worden 3 soorten hop afkomstig uit Duitsland, Slovenië en Tsjechië toegevoegd die het specifieke hoppige aroma en de bitterheid aan het bier geven. (Alc 8.0% Vol.)
 Westmalle_Tripel_900 Westmalle Tripel 33cl – € 3,10 Tripel van Westmalle is een helder, goudgeel trappistenbier dat gedurende drie weken nagist in de fles. Het is een complex bier met een fruitige geur en een mooie, genuanceerde hopneus. Het is zacht en romig in de mond, met een bittere toets gedragen door het fruitaroma. Een uitzonderlijk bier, met veel finesse en elegantie. En met een heerlijk lange afdronk. (Alc 9.5% Vol.)
 chimay Blauwe Chimay 33cl – € 3,50 Dit authentiek Belgisch bier waarvan de geur zweemt naar verse gist gecombineerd met een lichte rozenachtige bloementoets, is bijzonder aangenaam om te drinken. Het aroma dat men proeft wanneer het bier wordt gedegusteerd, accentueert de heerlijke geur terwijl ook een lichte maar aangename gekaramelliseerde smaak vrijkomt. (Alc 9.0% Vol.)
 blue Jupiler Blue 25cl – € 2,00 De echte smaak en het karakter van Jupiler, met slechts 3,3% alcohol. Da’s de nieuwe Jupiler trend die Blue zet.

Andere Bieren op fles:

 • Jupiler 0,0 25cl                        € 2,00
 • Hoegaarden 25cl                     € 2,30
 • Hoegaarden rose 25cl            € 2,50
 • Dobbel Palm 25 cl                   € 2,30
 • Dobbel Palm 33 cl                   € 2,70
 • Palm 0,0 25cl                           € 2,00
 • Estaminet 0,0 25cl                  € 2,00
 • Cornet 33cl                               € 3,10
 • Brugge Tripel 33cl                   € 3,20
 • Rodenbach 25cl
                       € 2,50
 • Molder Blond 33cl (Promo)    € 3,00
 • Molder Bruin 33cl (Promo)     € 3,00
 • Sportzot 0,4 33cl                      € 3,10

Ken je onze anderen kaarten al: