KWTC-communicatie – van nuttige informatie tot broodjeaapverhalen

KWTC-home pageBeste KWTC-leden en vrienden,

Een van de punten tijdens onze Nieuwjaarsreceptie was KWTC-communicatie.

Als we het hebben over communicatie gaan we der bijna steevast vanuit dat het gaat over communicatie vanuit de club naar de leden. Dat houdt nuttige informatie in omtrent de activiteiten en werking van de club die we via de website, mailings en Facebook verspreiden.

KWTC-contactformulierClub-communicatie is echter ruimer en omvat 3 domeinen:

  • informatie van de club naar haar leden (hierboven beschreven)
  • informatie en vragen vanuit de leden naar de clubwerking (bv via het contactformulier)
  • communicatie tussen leden onderling

We hebben al vaker in onze officiële communicatie het contactformulier aangehaald als efficiënte en makkelijke mogelijkheid om met een kernmedewerker te communiceren.
Toch gebruiken onze leden deze mogelijkheid eerder zelden. Nochtans kan de clubwerking zo snel probleempjes oplossen en vangen we soms nuttige informatie waar we dan weer extra zaken mee kunnen ondernemen.
We denken eraan om de interessante vragen bij te houden en in een rubriek “Veel gestelde vragen” samen te brengen op de website. Zit je met een vraag? Niet twijfelen, stel ze hier!

Het derde domein is uiteraard het gezelligste en zorgt voor een leuke sfeer tussen leden en op de club. Het doet het leven op het terras en aan de toog bruisen en is de basis van veel leut na een partijtje tennis. Maar regelmatig, bij gebrek aan de juiste nuttige informatie, is het ook een bron van broodjeaapverhalen of zoals we in de Kempen zeggen “zever in pakskes die men als waarheid doorgeeft”. Een paar recente voorbeelden:

  • KWTC-kickerSchoon die caféspelen, maar wat zal dat de club weeral niet kosten? Staat dat andere investeringen niet in de weg?
    De doelstelling hiervan is om onze bovenverdieping een gans jaar te laten renderen ipv 2à3 maanden en tevens onze bezoekers meer belevingsmogelijkheden aan te bieden. Voorlopig schijnt dat laatste alvast te werken.
    De kost voor de club zal hierbij in het beste geval 0€ zijn. Op het einde van het jaar maken we de balans van inkomsten en uitgaven. Indien de uitgaven groter zijn, heeft Dirk het op zich genomen om persoonlijk het verschil bij te leggen. In het andere geval is het batig saldo voor de club.
    Ondertussen zijn de gebruikers van deze spelen ook dorstigen die we moeten laven en dat zien we samen met de uitbater graag gebeuren.
    .
  • TC GT logoKWTC en GT gaan samensmelten! Dirk heeft de onderhandelingen al rond en moet enkel nog tekenen!
    Als broodjeaapverhaal,  verteld onder meer tijdens het recent tornooi van TC Mol, kan dit tellen.
    Dirk moet zich eerst en vooral excuseren bij de buren van de GT want hij is er sinds het zomertornooi van 2016 niet meer geweest. Bovendien zit hij al drie weken thuis met een whiplash als gevolg van een auto-ongeluk. Dikke “zever in pakskes dus.

Beide verhalen tonen aan waar mond tot mond communicatie kan toe leiden zonder dat men de feiten controleert.

Daarom hier weer een warme oproep aan iedereen die met een vraag zit of een feit wil controleren: gebruik het KWTC-contactformulier of spreek iemand van de KWTC-kern aan en wees geïnformeerd.

Herman BrusselmansEén categorie van mensen willen we uiteraard niet vergeten: de fantasierijke verzinners van deze broodjeaapverhalen.

Test je talent en schrijf bv een column, een kortverhaal of zelfs een heel boek. Ga vervolgens op zoek naar een uitgever en misschien zit er in u wel een nieuwe Herman Brusselmans, een Pieter Aspe of zelfs een J.K. Rowling verscholen.
Succes met deze toch veel nuttigere onderneming!

Sportieve groeten,

Het KWTC-bestuur